Převrácený jablkový koláč

Recept:

Troubu zapneme na 180°C, formu vymažeme a vysypeme strouhankou. Jablíčka nakrájíme na tenké plátky a hustě poklademe do připravené formy. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s horkou vodou, postupně přidáme cukr a prosátou mouku s práškem do pečiva. 
V druhé misce vyšleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh, který přidáme k těstu. Těsto vlijeme do formy na jablíčka a rozetřeme. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25-30 minut. 
Po upečení necháme mírně vychladnout, vyklopíme a jablíčka lehce pocukrujeme.

Pečení:

25 minut při 180°C

Doba přípravy:

30 minut bez pečení

Ingredience:

  • 4 vajíčka
  • 8 polévkových lžic horké vody
  • 200g moučkového cukru
  • 200g polohrubé mouky
  • polovina prášku do pečiva
  • špetka soli
  • jablka
  • kousek hery na vymazání formy
  • strouhanka na vysypání formy

Kontakt

napeceme@tradicnibuchty.cz

+420 736 530 090

Bož. Němcové 754, 688 01 Uherský Brod